Agis godaste vaniljsåsen ever

0 röster

Gör alltid för mycket av denna sås!

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


Visa mer

Du behöver

  • 0,5 st vaniljstång
  • 3 dl gräddmjölk (50/50 grädde och mjölk)
  • 3 st äggulor
  • 1 dl strösocker

Gör så här

  1. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur alla små frön.
  2. Koka upp gräddmjölken med frön och stång och låt det svalna lite.
  3. Medan gräddmjölken kyler ner sig vispar du äggulor och socker till ett fluffigt, härligt skum.
  4. Plocka upp stången ur gräddmjölken och häll sedan ner ägg- och sockersmeten i kastrullen.
  5. Värm upp såsen, men koka den INTE för då blir det omelett av alltihopa.
  6. Så fort såsen har sjudit upp tar du bort den från spisen, häller såsen i en kanna och ställer in den i kylskåpet där den får stå och gotta sig ett tag.
2 september 2012
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept