Pasta med stora räkor och karljohansvamp

Pasta med stora räkor och karljohansvamp
Foto: Jacob Grange

Variera pastan är enkelt. Här är en variant med stora räkor och karljohansvamp.

I Sverige har det skrivits en hel del om de många negativa konsekvenser som odlingen av stora tropiska räkor orsakar. Läs mer här »

26 februari 2010
4

Du behöver

  • 50 g torkad Karl-Johansvamp
  • 20 st stora räkor
  • olivolja till stekning
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl vitt vin
  • 3 hg cocktailtomater
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe persilja
  • 5 hg maccheroncini
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg svampen.
  2. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar.
  3. Koka pastan efter direktioner på förpackningen.
  4. Halvera tomaterna och hacka persiljan.
  5. Stek räkorna och svampen i olivolja. Tillsätt vitt vin, salladslök och tomater, låt sjuda i 3 minuter.
  6. Tillsätt grädde och koka upp, blanda väl med pastan. Smaka av med salt och peppar.
  7. Garnera med hackad persilja.
Kommentera receptet

Fler goda recept

Fler från Andreas Nylén

Visa alla recept från Andreas Nylén

Fler från Nyhetsmorgon

Visa alla recept från Nyhetsmorgon