Chutneybiffar med blandad stekt lök och dragonsås

2 röster
4
4 portioner

Du behöver

Biffar:

  • 400 g köttfärs
  • 1 dl mangochutney
  • 1 tsk kajennpeppar
  • 1 knippe gräslök, finhackad
  • 2 ägg
  • salt, peppar
  • smör eller margarin
  • 2 gula lökar
  • 2 rödlökar
  • 1 purjolök

Sås:

  • 4 dl mellangrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk fransk senap
  • 1 msk dragon

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till biffarna väl. Forma till 8 fina biffar. Salta och peppra biffarna och stek eller grilla dem. Skala, strimla och stek lökarna gyllenbruna i matfett. Salta och peppra.
  2. Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull. Vispa ordentligt och koka upp. Koka tills såsen är simmig. Salta och peppra.
  3. Lägg biffarna på tallriken. Lägg på löken och slå på såsen. Garnera med färsk fin dragon och servera med kokt potatis.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept