Kubba

POPULÄRT
Kubba
Foto: Jens Nordström

Kubba

Av: Amal Mohamad

Från: Nyhetsmorgon

18 ingredienser

Små friterade knyten. Fyll dem med köttfärs eller svamp.

Ingredienser

Deg

  • 750 g ris
  • 1 ägg
  • 2 tsk gurkmeja
  • 2 tsk kummin
  • 1 tsk salt
  • vatten
  • ca 1 l olja, till fritering

Köttfyllning

  • 500 g köttfärs
  • 2 gula lökar
  • 0,5 knippe färsk bladpersilja
  • kryddor (valfria)

Vegetarisk fyllning

  • 5 svampar
  • 1 gul lök
  • 250 g ärtor
  • 0,5 knippe färsk bladpersilja

Till servering

  • grönsallad
  • saltgurka
  • yoghurtsås, kall

Gör så här

  1. Koka riset och låt det kallna.
  2. Blanda ägg och kryddor med riset och knåda riset till en deg.

Fyllningar

  1. Fräs lök, köttfärs och krydda.
  2. Blanda i bladpersiljan.
  3. Till den vegetariska blandas svamp och kök som fräses.
  4. Blanda i ärtor och bladpersilja.
  5. Låt fyllningarna svalna.

Kubba

  1. Tag degen och forma till en liten boll.
  2. Gör försiktigt ett hål i degen och lägg i fyllningen.
  3. Förslut öppningen med lite deg.
  4. Fritera kubben i cirka 10 minuter tills den fått fin brun färg.
  5. Servera med grönsallad, saltgurka och en kall yoghurtsås!