4 steg att laga
15 ingredienser
När jag var runt tio år ville jag ha den här tårtan som
födelsedagstårta i stället för den klassiska jordgubbstårtan som
varit en tradition i min familj. Och bara för att det var så kul
började jag sen baka tårtan tillsammans med mamma varje gång mina
syskon fyllde år. Till slut kunde jag baka tårtan helt själv och
sen dess har jag alltid bakat familjens olika födelsedagstårtor –
utom när jag själv fyller år. Min Pavlova serveras med en syrlig
passionsfruktscurd som ger tårtan en extra smaksensation och mer
passion!
Filmtips!
Enligt legenden var det en kock i Nya Zeeland som gjorde den här
tårtan för att hylla en gästande rysk ballerina vid namn Anna
Pavlova. Därav namnet Pavlovatårta. En passande film är Black Swan
– ja, kanske inte så jättepassande i och med att den är svart och
svår, medan min Pavlovatårta är färggrann och spröd ... Men filmen
är i alla fall väldigt bra, så se den om du inte redan har gjort
det! /Alisa
Tips! Hitta billigaste ingredienserna i din butik