Hallontriangel

15 röster
45 min

Detta är en riktig liten munsbit, lite som en ljus kladdkaka med hallon och vit choklad. Tips! Receptet går utmärkt att dubbla, grädda då i en normalstor långpanna.
Denna kaka blev jag bjuden på hos en kompis till mamma, lika snabbt som jag åt upp den, bad jag om receptet. /Alexandra

Visa mer
45 min

Du behöver

  • 150 g smör, smält
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • 180 g vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g hallon
  • mandelspån
  • florsocker
  • vit choklad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Smält smöret.
  2. Sätt ugnen på 175 grader.
  3. Vispa socker och smöret.
  4. Vispa i ett ägg i taget, vispa tills det blir fluffigt.
  5. Blanda mjöl och vaniljsocker i en skål.
  6. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten. Vänd ihop till slät smet.
  7. Hacka chokladen om du vill ha det i, vänd in i smeten.
  8. Smörj en liten långpanna och häll i smeten.
  9. Strö över hallon och mandelspån.
  10. Grädda längst ner i ugnen ca 35 minuter, tills den fått fin färg.
  11. Ta ut och låt svalna innan du siktar florsocker över.
  12. Skär ut trekanter eller annan önskad form.
3 november 2014

laddar fler recept...

Laddar fler recept...