Lammburgare med kumminpotatis och gurkdressing

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • Kumminpotatis:
  • 4 st bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk kummin
  • salt

Lammburgare:

  • 0,5 st gul lök
  • 500 g lammfärs
  • 2 st äggulor
  • 2 msk crème fraiche
  • 3 msk smulad fetaost
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk margarin eller smör

Gurkdressing:

  • 0,5 st skalad gurka
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 st vitlöksklyfta
  • hackad färsk koriander

Gör så här

  1. Kumminpotatis:Tvätta och dela bakpotatisarna. Lägg dem i en ugnssäker form eller långpanna. Häll på olivolja och krydda med kummin och salt. Baka potatisarna i 225 grader ca 45 min.
  2. Lammburgare: Skala och hacka löken. Blanda lök, färs, äggulor, crème fraiche, smulad fetaost, pressad vitlök, senap och svartpeppar. Forma färsen till fyra burgare. Stek burgarna i matfett i en stekpanna ca 3 min på varje sida.
  3. Gurkdressing: Skölj, skala och kärna ur gurkan. Tärna gurkan och blanda med matlagningsyoghurt. Tillsätt pressad vitlök. Smaka av med hackad färsk koriander.
15 november 2007
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept