Nygräddat tunnbröd med crème fraiche och musseltopping

Nybakat tunnbröd med kokta musslor, crème fraiche och lök. Hur gott låter inte det? Koka musslorna som du själv önskar eller som

Tittis musslor i tomatsås!


Dryckestips från Maya Samuelsson:
La Chablisienne Chablis Le Finage 2015
Nr 70631
Frankrike, Chablis

Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2015
Nr 2275
Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine

André Clouet Silver Brut Nature
Nr 7546
Frankrike, Champagne

28 april 2017
Så väljer du ekorätt i fiskdisken
60 m

Du behöver

Tunnbröd

  • 25 g jäst (0,5 pkt)
  • 2,5 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl + 0,5 dl till utbakning
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 nypa salt

Topping

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 schalottenlökar, i strimlor
  • 1 nät kokta musslor (Tex i tomatsås)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt vetemjöl, olja och salt och arbeta ihop degen. Låt vila i 30 minuter. Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar. Kavla sedan ut bullarna till tunna rundlar.
  3. Bre på crème fraiche på degen, strö över lökstrimlor och musselkött.
  4. Baka på het plåt i ca 10 minuter. Servera och njut!
Kommentera receptet

Fler goda recept