Nygräddat tunnbröd med crème fraiche och musseltopping

1 röst
60 m

Nybakat tunnbröd med kokta musslor, crème fraiche och lök. Hur gott låter inte det? Koka musslorna som du själv önskar eller som

Tittis musslor i tomatsås!


Dryckestips från Maya Samuelsson:
La Chablisienne Chablis Le Finage 2015
Nr 70631
Frankrike, Chablis

Muscadet Sèvre et Maine sur lie 2015
Nr 2275
Frankrike, Loire, Muscadet de Sèvre-et-Maine

André Clouet Silver Brut Nature
Nr 7546
Frankrike, Champagne

Visa mer
60 m

Du behöver

Tunnbröd

  • 25 g jäst (0,5 pkt)
  • 2,5 dl vatten
  • 6 dl vetemjöl + 0,5 dl till utbakning
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 nypa salt

Topping

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 schalottenlökar, i strimlor
  • 1 nät kokta musslor (Tex i tomatsås)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lös upp jästen i vattnet, tillsätt vetemjöl, olja och salt och arbeta ihop degen. Låt vila i 30 minuter. Dela degen i 20 bitar och rulla till bullar. Kavla sedan ut bullarna till tunna rundlar.
  3. Bre på crème fraiche på degen, strö över lökstrimlor och musselkött.
  4. Baka på het plåt i ca 10 minuter. Servera och njut!
28 april 2017

laddar fler recept

Laddar fler recept