Nuggets med vegansk ranchdipp

Kung Markatta Nuggets med vegansk ranchdipp
Foto: Köket

Nuggets med vegansk ranchdipp

12 ingredienser

15 m

Vegonuggets med ranchdressing gjord på vegansk majonnäs. Har du ännu inte testat att göra majonnäs på kikärtsspad är det hög tid -  snabbt, enkelt och extra gott att dippa nuggets i!

Tips! Rosta kikärtorna i ugnen på 225 grader tillsammans med lite olja och salt i ca 15 minuter och servera som snacks.

Ingredienser

portioner
  • 2 förp Kung Markatta Vegonuggets
  • Kung Markatta Rapsolja, till stekning

Vegansk ranchdipp

  • 3 msk spad från Kung Markatta Kikärtor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 krm peppar
  • 2 dl Kung Markatta Rapsolja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • cayennepeppar (efter smak)
  • 0,5 kruka persilja, hackad

Gör så här

  1. Använd en hög bunke och stavmixer och mixa kikärtsspadet tillsammans med vinäger, dijonsenap, salt och peppar. Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa ihop till en krämig majonnäs.
  2. Blanda majonnäsen med lök, paprikapulver, cayennepeppar och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek nuggets i lite olja tills de fått fin färg. Servera med ranch dressingen och gärna lite rostade kikärtor.