I samarbete med Kung Markatta

Nuggets med vegansk ranchdipp

5 röster
15 m
4
Kung Markatta Nuggets med vegansk ranchdipp
Foto: Köket
15 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 pkt Kung Markatta Vegonuggets
  • Kung Markatta Rapsolja, till stekning

Vegansk ranchdipp

  • 3 msk spad från Kung Markatta Kikärtor
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 0,5 tsk salt
  • 1 nypa peppar
  • 2 dl Kung Markatta Rapsolja
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 1 tsk paprikapulver
  • cayennepeppar, efter smak
  • 0,5 kruka persilja, hackad

Gör så här

  1. Använd en hög bunke och stavmixer och mixa kikärtsspadet tillsammans med vinäger, dijonsenap, salt och peppar. Tillsätt oljan i en tunn stråle och mixa ihop till en krämig majonnäs.
  2. Blanda majonnäsen med lök, paprikapulver, cayennepeppar och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Stek nuggets i lite olja tills de fått fin färg. Servera med ranch dressingen och gärna lite rostade kikärtor.
8 maj 2018

Fler goda recept