Nudelsoppa på burk

23 oktober 2016

Du behöver

Buljong

  • 1 l köttbuljong
  • 1 tsk fisksås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 kanelstång
  • 0,5 stjärnanis (kan uteslutas)
  • 0,5 cm färsk ingefära

I burken

  • tunna risnudlar
  • färska böngroddar
  • salladslök
  • chili
  • spenat
  • vitlök
  • tofu
  • ärtor eller sojabönor
  • tunt skuren biff

Gör så här

  1. Låt sjuda några minuter så smakerna från kryddorna släpper. Sila av
  2. I en burk lägger man risnudlar, böngroddar, salladslök, chili och tunt skuren biff. Komplettera med färsk spenat, grovt hackad vitlök, färsk tomat, tofu, ärtor eller en näve sojabönor.
  3. Koka upp buljongen och slå över. Sätt på lock och låt stå några minuter.
  4. Häll upp i skål eller ät direkt ur burken..
Kommentera receptet

Fler goda recept