Nötpanerat kalkonbröst med kantarellsås

Nötpanerat kalkonbröst med kantarellsås
Foto: Ingelsta kalkon

Nötpanerat kalkonbröst med kantarellsås

15 ingredienser

120 m

Hasselnötspanerat kalkonbröst som serveras med en gräddig kantarell och konjakssås.

Ingelsta produkt kalkonbröst

Fint kalkonbröst med från Ingelsta kalkon

Ingredienser

portioner
  • ca 2 kg Ingelsta kalkonbröst
  • 1 msk flytande margarin
  • chiliflakes (efter smak)
  • 50 g hasselnötter, hackade
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk peppar

Kantarell- och konjakssås

  • 4 dl kantareller (eller 40 g torkade trattkantareller)
  • 0,5 dl gul lök, finhackad
  • 4 msk smör
  • 0,5 dl cognac
  • 10 dl kycklingbuljong
  • 5 dl grädde
  • 0,5 dl majsstärkelse
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Ta av skinnet från kalkonbröstet och krydda runt om med salt och peppar.
  2. Blanda flytande margarin, chiliflakes och nötter i en skål.
  3. Lägg bröstet i en smord ugnssäker form eller sockerkaksform, bred över nötpaneringen. Låt marinera under natten eller i 2 timmar.
  4. Sätt ugnen på 175 grader och stek tills innertemperaturen är 63-65 grader (ca 1,5 timme).

Kantarell & Konjakssås

  1. Fräs lök och kantareller i smör (om du använder torkade kantareller så blötlägg dessa innan).
  2. Häll i konjaken och koka in vätskan. Tillsätt buljong och grädde, krydda med salt och vitpeppar.
  3. Låt såsen sjuda i ca 5 minuter. Red av med maizena utrört i vatten.
  4. Servera det skivade, nötpanerade bröstet med kantarell- och konjakssås, rösti och en grönsallad.