Norska våfflor -"Krumkaker"

Norska våfflor -"Krumkaker"
Foto: Tv4
Niklas Ekstedt 2018
Niklas Ekstedt 2018

Norska våfflor -"Krumkaker"

9 ingredienser

Våfflor på norskt vis! Serverade med hjortron och gräddfil.

Ingredienser

portioner
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl smör, smält
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl smör, smält, för att smörja våffeljärnet
  • 450 g hjortron (eller blåbär, hallon, krusbär, lingon)
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Förvärm våffeljärnet.
  2. Vispa ägg och socker fluffigt i stor skål.
  3. Tillsätt mjöl, kardemumma och salt. Fortätt vispa och tillsätt lite smält smör efterhand till en jämn smet.
  4. Smörj våffeljärnet med smör. Häll smeten på det varma våffeljärnet och stäng den.
  5. Stek tills guldbrun.
  6. Kyl ned och våfflan för att den ska bli krispig.
  7. Servera med färska bär och gräddfil.