Norrländska rengömmor

Norrländska rengömmor
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Norrländska rengömmor

7 ingredienser

En cylinder med pepparrot och renkött gömt i sig. Passar som förrätt, på buffébordet eller som drinktilltugg om man gör dem riktigt små.

Ingredienser

portioner
  • 1 mjuka tunnbröd
  • ca 150 g rökt renstek, i skivor
  • 1 avokado
  • 2 dl vispgrädde
  • färsk pepparrot, riven
  • sallad, till garnering
  • ev citronskal, strimlat

Gör så här

  1. Vispa upp grädden hårt och smaksätt med riven pepparrot efter smak.
  2. Tag undan fyra skivor av rensteken och strimla resten fint.
  3. Dela avokadon i fyra klyftor, ta bort skalet och skär köttet i strimlor. Tag undan lite strimlad renstek och avokado till garnering och vänd ned resten i grädden.
  4. Skär tunnbrödet i fyra längder, ca 4x 25 cm. Vik rullar, ge plats för fyllning och fäst med tandpetare. Ställ rullarna på fat och garnera med sallad. Häng en rensteksskiva över rullarnas kant och fyll sen rullarna med grädden.
  5. Garnera med renstek och avokado, och ev. en citronstrimla.