Tryfferad blomkålspuré med Kalixrom

3 röster
30 m
4

Två landskapsjuveler på ett kålhuvud. En riktigt lyxig och god förrätt!

Maya Samuelssons dryckestips:

Langhe Nebbiolo Scavino, 2014
Italien, Piemonte, Langhe, Nr 92311

Barolo Massolino, 2011
Italien, Piemonte, Barolo, Nr 72154

Bryggeri Skeppsgossens Vita Tryffel
Sverige, Nr 31088

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 120 g löjrom
  • 400 g blomkålshuvud
  • 100 g färskost
  • salt & vitpeppar från kvarn
  • 0,5 krm socker
  • 3 msk citronsaft
  • 50-60 g färsk mogen riven tryffel

Gör så här

  1. Rensa och skär blomkål i jämnstora bitar. Koka i lätt saltat vatten ca 15-20 minuter. Häll bort vattnet och låt ånga av en stund på eftervärme, så att purén inte blir vattnig.
  2. Mixa blomkål och färskost till en sammetslen konsistens och smaksätt med salt, malen vitpeppar, socker och citronsaft.
  3. Servera i ett trevligt glas toppad med löjrommen.
13 november 2008

laddar fler recept

Laddar fler recept