Tryffelvinegrette

10 min

En vinegrette med tryffel känns riktigt lyxig. Blanda i en sallad och servera med till exempel pilgrimsmusslor.

15 november 2007
10 min

Du behöver

  • 1 dl kallpressad olivolja
  • 0,5 dl nötolja
  • 1 dl naturell olja
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 3 msk honung
  • 2 st citroner
  • 2 tsk fransk senap
  • 1 tryffelolja
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 klyfta vitlök
  • 20 g färsk riven tryffel

Gör så här

  1. Tvätta citronerna noga och torka. Riv av skalet och lägg i en skål. Pressa även i saften. Blanda alla ingredienser, men var försiktig med vitlöken (man ska bara ana smaken, den får inte ta över). Ringla dressingen över en fräsch grönsallad.
Kommentera receptet

Fler goda recept