Vit sparris med rosa grapefrukthollandaise, lufttorkad skinka

15 november 2007
4

Du behöver

  • Hanterig av sparrisen se Norbert Langs sparrisskola
  • 1,2 kg vit sparris
  • 4 hg lufttorkad skinka
  • 3 rosa grapefrukt, två. att filera ut klyftor till garneringen och en till hollandaisen
  • Grapefrukthollandaise
  • 1 rosa grapefrukt
  • 2 äggulor
  • 1 finhackad charlottenlök
  • 2 msk. vitvinsvinäger
  • 5 krossade vitpepparkorn
  • ett lagerblad
  • 200 g skirat smör
  • 4 msk sparrisfond
  • 4 msk vittvin
  • lite salt

Gör så här

  1. Gör så här: lök, vinäger, vittvin, lagerblad, vitpeppar, sparrisfond och grapefruktsaften kokas ner till en tredjedel. Sila av kryddorna. Blanda i äggulorna, vispa detta i ett varmt vattenbad, tills du kan skriva din signatur i smeten. (vid för hög värme blir det äggröra)
  2. Rör in det skirade smöret som ska hålla samma temperatur som äggsmeten.
  3. Smaka av med salt.
Kommentera receptet

Fler goda recept