Smaltänkare använder tonfisk i vatten, men det blir onekligen en godare sallad om den görs på avrunnen tonfisk i olja.
Ingredienser
1 liten burk tonfisk
2 tomater
4 potatisar, kokta, skivade
några kalla kokta haricots verts
1 knippa rädisor
20 oliver
10 sardellfiléer
1 purjolök, i skivor (liten)
1 paprika
2 ägg, hårdkokta
salt
vitpeppar
1 msk gräslök, finhackad
Vinägrett:
1,5 msk vinäger
1 tsk salt
1 tsk osötad senap
0,5 dl matolja
1 krm vitpeppar
Gör så här
Låt tonfisken rinna av i en sil. Skär tomaterna i klyftor och skiva de kalla potatisarna. Skiva rädisorna. Hacka sardellerna och strimla purjolöken. Strimla paprikan.
Vinägrett: Blanda salt, peppar och vinäger. Vispa ner senap och olja.
Blanda varsamt tonfisk, tomater, potatis, haricots verts, rädisor, oliver, purjolök, paprika och sardeller med vinägretten. Skär äggen i klyftor och dekorera med dem. Strö över gräslöken.