Potatistoppar

Potatistoppar
Foto: TV4

Potatistoppar

Av: Nisse - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

Ett kul sätt att servera potatisen på. Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Nisse serverar potatistopparna till sitt recept på

ankbröst med körsbärswasabi

.

Ingredienser

portioner
  • 6 mjöliga potatisar
  • 100 g rotselleri
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl persilja, finhackad
  • 1 tsk salt
  • 1 äggula

Gör så här

  1. Skala potatis och selleri och koka dem mjuka.
  2. Koka upp grädde och persilja, kör det ljusgrönt i foodprocessor.
  3. Mosa snabbt ner potatis, salt och äggula.
  4. Spritsa moset till stora toppar på plåt med smort bakpapper. Gratinera i ugn 225 grader till vacker färg i cirka 8 minuter.