Halstrade pilgrimsmusslor med avokadobakelse och mangopuré

Halstrade pilgrimsmusslor med avokadobakelse och mangopuré
Foto: TV4

Halstrade pilgrimsmusslor med avokadobakelse och mangopuré

Av: Nisse - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

En lite lyxigare förrätt.

Dryck till maten
Riesling 2007 Alsace.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Mangopuré

  • 0,5 mango
  • 0,5 tsk vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk strösocker
  • 0,5 röd spansk peppar [ca 10 gram]

Avockdobakelse

  • 2 avokador
  • 0,5 limefrukt, saften [ca 1.5 msk]
  • 1 rödlök

Halstrade pilgrimsmusslor

  • 12 pilgrimsmusslor
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 krm salt
  • 1 krm vitpeppar, nymald
  • 1 vitlök, pressad

Gör så här

Mangopuré

  1. Skala, kärna ur och skär mangon i mindre bitar.
  2. Kör mangon i matberedare tillsammans med vinäger och socker, till en slät konsistens.
  3. Kärna ur, strimla och finhacka den spanska pepparn. Blanda den med mangopurén. Ställ kallt till serveringen

Avokadobakelse

  1. Dela avokadorna på mitten och plocka bort kärnorna.
  2. Gröp ur fruktköttet med en sked och skär det i cm-stora tärningar.
  3. Pressa limesaft över. Salta och blanda.
  4. Skala och dela löken i halvor. Finstrimla hälften med en mandolin eller en vass kniv. Grovhacka resten av löken och blanda den med avokadon.
  5. Forma små bakelser med hjälp av ett kakmått med hög kant, en s.k. utstickare. Placera resten av löken som ett litet knyte ovanpå bakelserna.

Pilgrimsmusslor

  1. Pensla pilgrimsmusslorna på båda sidor med olivolja. Salta peppra och gnid in dem med pressad vitlök.
  2. Hetta upp en torr grillpanna. Grilla pilgrimsmusslorna, cirka en min på var sida. Garnera med havskräftor och servera.