Västerbottensblinier

Västerbottensblinier
Foto: TV4
Nina Remröd
Nina Remröd

Västerbottensblinier

Av: Nina Remröd

Från: Halv åtta hos mig

18 ingredienser

45 min

Västerbottensblini med löjrom och crème fraiche toppad med rödlök och dillpesto.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet ger ca 10 stycken blinier.

Dryck: Bollinger.

Ingredienser

  • 0,25 förp jäst
  • 2,5 dl mjölk
  • 0,75 dl gräddfil
  • 1,5 dl bovetemjöl
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • 1 äggvita
  • 0,5 krm flingsalt
  • 1 dl Västerbottensost, riven

Dillpesto

  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl pinjenötter
  • 1 knippe dill
  • 0,5 dl citron, pressad
  • flingsalt

Till servering

  • crème fraîche
  • löjrom
  • rödlök, hackad
  • dillpesto

Gör så här

Blinier

  1. Värm mjölken till fingervarmt, blanda med jästen tills den löses upp.
  2. Tillsätt mjöl, gräddfil, äggula och salt och låt jäsa i 30 minuter.
  3. Vispa äggvitan till vitt skum.
  4. Rör ner osten i smeten och vänd sedan försiktigt ner äggvitan.
  5. Grädda små plättar i smörad stekpanna.

Dillpesto

  1. Mixa alla ingredienserna med stavmixer.
  2. Servera med crème fraiche, löjrom, hackad rödlök och dillpesto.