Renskavspytt

Renskavspytt
Foto: TV4

Renskavspytt

Av: Nina Gren

Från: Nyhetsmorgon

14 ingredienser

Sabblagad pytt med renskav och rotsaker som smaksätts med pepparrot och lingonsylt.

Här kan du se det lagas renskavspytt i Nyhetsmorgon!

Ingredienser

portioner
  • 4-5 potatisar
  • 1 palsternacka
  • 1 morot
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1,5 dl vatten
  • 1 förp renskav (à 240 g)
  • 1 rött äpple
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk lingonsylt
  • 1 msk färsk pepparrot, riven
  • smör, till stekning
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Skala och tärna potatis, palsternacka och morot, Skala och hacka lök och vitlök.
  2. Bryn i 1 msk smör i en stekpanna med höga kanter. När det börjar få färg, tillsätt vattnet och låt koka på svag värme under lock tills vattnet kokat bort.
  3. Rör då och då. Häll över i en stor form.
  4. Bryn renskav i stekpannan med 1 msk smör.
  5. Skär äpplet i tärningar med skalet kvar. Tillsätt äpple och låt fräsa med.
  6. Blanda renskavsfräset i rotsakerna. Rör ner vinäger och lingonsylt.
  7. Krydda med 1 tsk salt och ½ krm peppar.
  8. Strö över pepparrot strax före servering. Lingonsylt passar utmärkt även till servering.