Daisy - gräddtårta med hallon och kokos

Daisy - gräddtårta med hallon och kokos
Foto: TV4
Nina hermanssen profilbildd
Nina hermanssen profilbildd

Daisy - gräddtårta med hallon och kokos

21 ingredienser

ca 2 h

Ninas recept på en gräddtårta fylld med färska hallon, crème fraiche och riven kokos. Gör söta prästkragar i hemgjord sockerpasta som dekoration.

Det var länge länge i mitt liv som jag gjorde "Dagmammatårta". Köpta tårtbottnar som är fuktade med ananasjuice, köpt marsanpulver som man blandade med mjölk, vispad grädde blandad med jordgubbssylt, dekorerade med påkletad grädde, kiwi och vindruvor. KLAR. :-) Detta var den första ”täckta” tårta jag gjorde och jag blev genast KÄR i den och den fick mig att känna mig som ett proffs! En härlig känsla! / Nina

Ingredienser

Tårtbotten

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Kokosfyllning

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl kokos, riven
  • 2 dl grädde

Hallonfyllning

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl strösocker
  • 1-2 dl florsocker
  • 1 dl färska hallon
  • 2 dl grädde

Sockerpasta

  • 1 msk gelatinpulver
  • 4 msk vatten, kallt
  • 30 g kokosolja
  • 1 dl vit sirap
  • 1 kg florsocker
  • 1 msk solrosolja
  • florsocker och smör, till att göra "klister" av

Gör så här

Tårtbotten

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa rumsvarma ägg och socker tills det är riktigt pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten tills det precis blandat sig.
  4. Smöra en form på 24 cm, hela vägen upp längs kanterna och bröa formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 35 minuter.

Kokosfyllning

  1. Blanda creme fraiche, socker och riven kokos. Ställ i kylen under tiden du vispar grädden.
  2. Vispa grädden fast. Blanda ihop med creme fraiche-blandningen, är smeten för lös vispar du ytterligare.

Hallonfyllning

  1. Blanda creme fraiche, socker och hallon. Ställ i kylen under tiden du vispar grädden.
  2. Vispa grädden fast. Blanda ihop med creme fraiche-blandningen, är smeten för lös vispar du ytterligare.

Sockerpasta

  1. Häll gelatin och vatten i en kastrull och låt det svälla en stund.
  2. Värm sedan försiktigt på plattan tills gelatinet smält. Tillsätt kokosfettet och låt även det smälta. Låt sedan blandningen svalna en stund.
  3. Sikta upp ca 8 dl florsocker i en bunke. Spara resten av florsockret till knådningen.
  4. Häll vätskan i bunken, tillsätt sirapen och blanda ihop allt. Arbeta med visp med degkrokar eller för hand.
  5. Häll ut degen på en yta med florsocker och knåda in lämplig mängd av det resterande florsockret. Ska sockerpastan användas samma dag eller dagen efter att du gjort den så kan du göra degen ganska fast och mättad med florsocker. Tillsätt oljan mot slutet och degen blir smidig och lättarbetad.
  6. Kavla ut sockerpastan och tryck ut blommor i olika storlekar. Gör en stor ros och några små. Blanda lite smör och florsocker att ha på i mitten av blomman för "klister" till pärlorna.