Köttfärslimpa på kalkon med tomat- och spenatsås

0 röster
3

Du behöver

  • 1,25 dl couscous
  • 1,5 dl vatten
  • 450 g kalkonfärs
  • 1 ägg

Sås:

  • 1 lök, hackad
  • 3 msk olivolja
  • 1 paprika, hackad
  • 4 klyftor vitlök, hackade
  • 1 tsk chilipulver
  • 8 tomater, hackade
  • 4 kvistar timjan
  • 4 kvistar basilika
  • 5 dl spenat
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Blötlägg couscous i vatten i ca 5-8 minuter
  2. Sautera lök i olivolja i ca 3 minuter och rör sedan ner paprika, vitlök och chilipulver. Tillsätt tomater och timjan och låt sjuda i 25 minuter.
  3. Ta ur 2 ½ dl tomatsås och bred ut på bakpapper, låt sedan svalna.
  4. Låt reserande tomasås sjuda på låg värme.
  5. När tomatsåsen på bakpappret svalnat, blanda med hälften av couscousen och tillsätt ägg och kalkonfärs, salta och peppra och blanda igen.
  6. Forma till en limpa och baka i ugn i ca 1 timme
  7. 5 minuter innan köttfärslimpan är klar: blanda i resterande couscous, spenat och basilika i den resterande tomatsåsen och serva.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept