Moules marinières

2 röster
4
Moules marinières
Foto: Jacob Grange

Har du blåmusslor kan du tillaga denna läckra rätt. Den förgyller middagen lite extra.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 750 g blåmusslor
  • 2 st schalottenlökar, hackade
  • 2 st vitlöksklyftor, hackade
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • olivolja
  • 50 g smör
  • 2 kvistar persilja, hackad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Fräs löken i olja. Tillsätt musslor och vitt vin. Ånga av under lock tills musslorna öppnat sig.
  2. Sila av fonden i en ny kastrull. Tillsätt smör och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen över musslorna och koka upp igen.
  4. Servera med hackad persilja.
29 augusti 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept