Moules marinières

Moules marinières
Foto: Jacob Grange

Moules marinières

5

10 ingredienser

Har du blåmusslor kan du tillaga denna läckra rätt. Den förgyller middagen lite extra.

Se Nils Molinder fixa Moules marinières här!

Ingredienser

portioner4
  • 750 g blåmusslor
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 2 klyftor vitlök, hackade
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl grädde
  • olivolja
  • 50 g smör
  • 2 kvistar persilja, hackad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Fräs löken i olja. Tillsätt musslor och vitt vin. Ånga av under lock tills musslorna öppnat sig.
  2. Sila av fonden i en ny kastrull. Tillsätt smör och grädde. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
  3. Häll såsen över musslorna och koka upp igen.
  4. Servera med hackad persilja.