Sallad med abborre, kantareller och rökt sidfläsk

0 röster
4
Sallad med abborre, kantareller och rökt sidfläsk
Foto: Jacob Grange

En fräsch sallad är väldigt gott. Här används fisk, svamp och sidfläsk för att ge salladen karaktär.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 abborrefiléer
  • vetemjöl
  • 200 g kantareller
  • 200 g rökt sidfläsk
  • 1 huvud ekbladssallad
  • 1 förp jungfrusallad
  • 1 kvist cocktailtomater
  • 16 rädisor
  • 100 g haricot verts, blancherade
  • 100 g sockerärtor, strimlade
  • 150 g sticklök, strimlad
  • schalottenvinäger
  • smör
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Panera abborren i vetemjöl och lite salt.
  2. Stek svampen i smör, salta och peppra. Stek fisken i samma panna.
  3. Ta ur svamp och fisk. Stek sedan fläsket i samma panna.
  4. Lägg upp salladen och bygg på med resten av grönsakerna. Spara sticklöken.
  5. Toppa salladen med abborre, svamp och fläsk.
  6. Fräs sticklöken i samma panna. Tillsätt mer smör och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  7. Slå den ljumna vinnegretten över salladen.
13 augusti 2009

laddar fler recept

Laddar fler recept