Bellmans strömming

Bellmans strömming
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Nils Emil Ahlin
Nils Emil Ahlin

Bellmans strömming

9 ingredienser

20 min

Den här senapsmarinerade strömmingen har fått sitt namn efter skalden Bellman. Servera den smörstekt med exempelvis ett gott potatismos.

Ingredienser

portioner
  • 600 g strömmingsfilé

Marinad:

  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk senapspulver
  • 1 tsk salt

Till stekning:

  • grovt rågmjöl
  • salt
  • smör

Gör så här

  1. Börja med marinaden. Vispa ihop ägg och grädde med senap, senapspulver och salt. Lägg i strömmingsfiléerna och vänd dem noga i bunken så att marinaden täcker ordentligt. Låt stå kallt i ett dygn.
  2. Vänd filéerna i grovt rågmjöl smaksatt med salt. Stek sakta i smör och servera direkt, gärna med potatispuré.