Spenatplättar med gräslökssås

0 röster

Plättar på spanat med krämig sås på gräslök!

Visa mer

Du behöver

  • 2 ägg
  • 4 dl gräddmjölk
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 dl bladspenat (fryst), grovhackad
  • smör att grädda i

Gräslökssås:

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk vinäger
  • 4 msk gräslök, hackad

Gör så här

  1. Vispa samman äggen, hälften av gräddmjölken och mjölet till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och smaksätt med salt och peppar. Blanda i spenaten.
  2. Gräslökssås: Blanda samman alla ingredienserna till såsen.
  3. Grädda plättar och servera dem två och två med en klick gräslökssås emellan.
10 december 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept