Kokt kyckling med rötter och vin

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 mindre kycklingar
  • 2 stora morötter
  • 2 palsternackor
  • 1 purjolök
  • 4 dl vitt vin
  • 5 dl hönsbuljong från tärning
  • salt, vitpeppar från kvarn
  • 50 g smör
  • 1 knippa persilja, hackad

Gör så här

  1. Klyv kycklingarna. Skala och strimla rotsaker och purjo. Blanda vin och buljong i en gryta och koka kycklingarna i 30 minuter. Lägg i rotsakerna och purjon och koka på svag värme i 15 minuter till.
  2. Sila av och häll 4 dl av buljongen i en kastrull och koka ihop till 2 dl. Smaka av med salt och peppar och klicka ner smöret under vispning. Blanda i persilja.
  3. Lägg upp kycklingen och grönsakerna och häll över såsen.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept