Stycka varje kyckling i fyra delar. Koka dem i 30 minuter i buljongen ihop med de ansade och skivade rotsakerna, den skivade löken, lagerblad och vitpepparkorn.
Tag upp kycklingbitarna och håll dem varma om rätten skall ätas direkt. (Lagar ni kycklingen i förväg kan ni värma den hastigt i lite kokande hönsbuljong strax före serveringen.) Sila buljongen. Koka ihop hälften av den tills 3-4 dl återstår. Låt den svalna.
Dragongräddsås: Smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet i det smälta smöret. Häll därefter i buljongen och vispgrädden. Låt såsen småkoka i cirka 10 minuter. Späd med mera buljong om den blir för tjock. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt till sist den färska dragonen.
Före serveringen kan ni ta av skinnet från kycklingbitarna. Lägg upp dem på serveringsfat och slå den varma såsen över. Till denna rätt är det godast att servera färskpotatis kokad i hönsbuljong.