Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon

Nils Emil Ahlin

Raggmunk med stekt fläsk och rårörda lingon

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 8 skivor rimmat sidfläsk
  • 6 potatisar
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • peppar, från kvarn

Rårörda lingon:

  • 2 dl lingon
  • 2 msk strösocker

Gör så här

  1. Skala och finriv potatisarna på rivjärn. Vispa sönder ägget och blanda med potatisen och vattnet. Smaksätt med salt och några varv med pepparkvarnen.
  2. Stek fläsket knaprigt och håll det varmt. Stek raggmunkarna i fläskflottet och lite smör i ganska varm panna. De bör vara ungefär dubbelt så stora som plättar och ha frasiga kanter. Servera genast med rårörda lingon.
  3. Rårörda lingon: Rensa och skölj bären. Låt dem rinna av ordentligt. Lägg bären i en bunke med sockret och krossa dem med en kraftig ballongvisp. Rör tills sockret har smält.