Leversauté med bacon

15 november 2007
4

Du behöver

  • 500 g ungnötslever
  • 4 st små lökar
  • 4 skivor bacon, i strimlor
  • 6 st champinjoner, skivade
  • 1 st syrligt äpple, i tärningar
  • 1 msk ljus fransk senap
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 3 dl hönsbuljong från tärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk maizenaredning
  • salt, peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • hackad persilja till servering
  • ris eller pressad potatis
  • sallad och någon grönsak

Gör så här

  1. Putsa levern från eventuella hinnor. Skär den i 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och skär lökarna i små klyftor. Värm upp en stor gryta. Lägg i smör och olja. När det börjar bli brynt läggs lökklyftorna, leverstrimlorna och baconstrimlorna i. Rör om och låt det bryna ordentligt. Salta och peppra en aning.
  2. Lägg i champinjonerna och äppeltärningarna efter en stund. Rör om och tillsätt vin, buljong, senap och soja. Koka i cirka 5 minuter. Blanda ut maizenaredningen med lite vatten och red av till simmig konsistens. Alternativt kan man hälla mörk maizenaredning direkt i grytan. Strö över persilja strax före serveringen.
  3. Smaka av och servera tillsammans med ris eller pressad potatis, sallad och någon grönsak.
Visa mer
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Grytor från kända varumärken

Grytor från kända varumärken Se fler

Fler goda recept