Gösfilé Beaulieu

6 röster
4
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g gösfilé, 4 filéer eller 2 större
  • 100 g smör
  • 1 st äggula
  • 50 g siktat ströbröd
  • 3 st schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl persilja, hackad
  • 3 dl torrt vitt vin
  • salt, peppar från kvarn
  • lite buljong från tärning ev
  • potatis till servering

Gör så här

  1. Värm ugnen till 250 grader. Blanda samman smör, äggula, ströbröd, lök och persilja och smaksätt med salt och peppar. Lägg gösfiléerna i en smord ugnssäker form och bred massan över dem. Slå vinet runt fisken. Grädda fisken i ugnen, så att den får en fin yta. Späd eventuellt med lite buljong.
  2. Servera direkt från formen, gärna med nykokt potatis.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept