Vinbärskaka

Nils Emil Ahlin

Vinbärskaka

11 ingredienser

Ingredienser

portioner

Deg:

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 1 msk bakpulver
  • 150 g smör
  • 1 ägg
  • 3 dl röda vinbär
  • 1 dl strösocker

Strössel:

  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vanillinsocker
  • 50 g smör, smält

Gör så här

  1. Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret och hacka ihop det med mjölet. Tillsätt ägget och knåda ihop till en deg.
  2. Tryck ut degen i en långpanna eller form (20 x 30 cm).
  3. Blanda vinbär och socker och fördela det över degen.
  4. Blanda havregryn, socker och vanillinsocker med det smälta smöret. Bred strösslet över bären.
  5. Grädda kakan i 200 grader varm ugn, på nedersta falsen, ca 20 min.