Vinbärskaka
Vinbärskaka
Ingredienser
Deg:
- 4,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl strösocker
- 1 msk bakpulver
- 150 g smör
- 1 ägg
- 3 dl röda vinbär
- 1 dl strösocker
Strössel:
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl strösocker
- 1 tsk vanillinsocker
- 50 g smör, smält
Gör så här
- Blanda mjöl, socker och bakpulver. Finfördela smöret och hacka ihop det med mjölet. Tillsätt ägget och knåda ihop till en deg.
- Tryck ut degen i en långpanna eller form (20 x 30 cm).
- Blanda vinbär och socker och fördela det över degen.
- Blanda havregryn, socker och vanillinsocker med det smälta smöret. Bred strösslet över bären.
- Grädda kakan i 200 grader varm ugn, på nedersta falsen, ca 20 min.