Rostade grönsaker med bönpesto

0 röster
4

Du behöver

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 2 persiljerötter
  • 1 bit kålrot
  • 1 kålrabbi
  • 100 g gröna bönor
  • 100 g vaxbönor
  • 20 cocktailtomater, delade

Bönpesto:

  • 2 dl torkade vita bönor
  • 2 krukor basilika + 3 msk fryst hackad spenat
  • 1 dl riven Västerbottenost, eller annan lagrad ost
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • pressad citron
  • salt
  • peppar från kvarn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 – 200 grader.
  2. Ansa och skölj rötterna. Dela dem i mindre bitar. Skär bitarna i ganska tunna skivor. Koka upp bönorna i saltat vatten. Lyft upp dem med en hålslev. Värm upp en långpanna med lite olivolja och lägg i rötterna. Salta och peppra. Stek rötterna en stund och lägg sedan på bönorna och tomaterna.
  3. Ta ut pannan medan grönsakerna fortfarande har lite spänst kvar.
  4. Bönpesto:Lägg bönorna i blöt i vatten över natten. Koka bönorna och spola av dem i kallt vatten. Låt dem rinna av.
  5. Kör bönorna i mixer eller matberedare tillsätt basilikablad, spenat, ost, pressad vitlök och till sist olivoljan i en fin stråle. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
  6. Serveras som vegetarisk rätt eller som förrätt eller tillbehör.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept