Nils Emils hamburgare med klyftpotatis och sallad med thousand island-dressing

Nils Emil Ahlin

Nils Emils hamburgare med klyftpotatis och sallad med thousand island-dressing

25 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g nötfärs
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2-3 msk grönpeppar
  • 1 dl stjälkselleri, finskuren
  • salt
  • 0,5 krm strösocker
  • ev peppar, från kvarn
  • smör, till stekning

Thousand island-dressing:

  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraîche (eller gräddfil)
  • 1 dl chilisås
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 0,5 grön paprika, finhackad
  • 0,5 röd paprika, finhackad
  • 1 dl ättiksgurka, finhackad
  • tabasco
  • salt

Klyftpotatis:

  • färsk klyftad potatis
  • timjan
  • rosmarin
  • vitlök
  • olivolja
  • salt
  • peppar, från kvarn

Gör så här

  1. Blanda samman färsen med resten av ingredienserna. Lägg i grönpeppar sist. Smaka av eller stek ett litet prov. Forma till fyra hamburgare.
  2. Thousand island-dressing: Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och tabascosås.
  3. Klyftpotatis:Blanda potatisklyftorna med övriga ingredienser i en långpanna.
  4. Baka i ca 225 grader varm ugn.
  5. Stek eller grilla hamburgarna till önskad stekningsgrad.
  6. Servera tillsammans med klyftpotatis, blandad sallad med thousand island-dressing och gärna lite kokta bönor till (t ex brytbönor eller vaxbönor).