Lax och kräftgryta

Du behöver

  • 600 g färsk filéad lax
  • 1 st liten gul lök
  • 1 st litet blomkålshuvud
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl hönsbuljong (tärning)
  • 6 dl vispgrädde eller mellangrädde
  • 200 g rensade kräftstjärtar
  • salt
  • peppar
  • cayennepeppar
  • 1 dl finhackad dill
  • olja

Gör så här

  1. Skär laxen i 2 cm stora tärningar och hacka den gula löken.
  2. Bryt blomkålen i små buketter och förväll dem ev i lite saltat vatten.
  3. Fräs löken i olja utan att den tar färg.
  4. Tillsätt saffran, vin och buljong. Koka ihop till hälften.
  5. Slå på grädden och koka ihop till simmighet.
  6. Lägg i laxen och blomkålen och låt sjuda i 5 minuter.
  7. Lägg ner kräftstjärtarna och låt dem bara bli genomvarma.
  8. Smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  9. Servera ur grytan med massor av dill.
Kommentera receptet

Fler goda recept