Lammfärsbiffar med timjan och färsk pasta med smälta tomater och salvia

Nils Emil Ahlin

Lammfärsbiffar med timjan och färsk pasta med smälta tomater och salvia

17 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 600 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk färsk timjan, repad
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • salt
  • malen svartpeppar
  • smör, till stekning
  • olja, till stekning
  • 300 g färsk pasta

Smälta tomater:

  • 6 tomater
  • 1 blad salvia
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg ströbrödet i grädden, rör om och låt det dra en stund. Blanda samman alla ingredienser till en smidig färs. Smaka av med salt och peppar. Forma färsen till små biffar eller rullar. Stek vackert bruna i smör och olja, 2-3 minuter på varje sida.
  2. Servera med smälta tomater och färsk pasta.
  3. Smälta tomater:
  4. Ta bort fästet på tomaterna och tärna dem. Strimla salvian. Smält tomaterna med salvian i oljan på svag värme. Tillsätt övriga ingredienser och låt puttra i fem minuter. Blanda med 300 g nykokt pasta.