Pocherad rödtunga med dillglaserade morötter

35 min
4

Strö lite ångade musslor över morötterna, det ger en god smak åt anrättningen.

15 november 2007
35 min
4

Du behöver

  • 8 st rödtungefiléer utan skinn (eller annan plattfisk)
  • 3 dl fiskfond
  • salt
  • peppar

Morötter:

  • 4 st morötter
  • 3 dl musselbuljong
  • 0,5 dl ångade musslor
  • 2 st dillknippen
  • 25 g kallt smör
  • 1 st schalottenlök

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka också dillen. Skölj, skala och skär morötterna i stora tärningar. Lägg morötterna i en gryta med lite av smöret. Låt dem fräsa några sekunder och häll sedan i musselbuljong.
  2. Låt koka tills hälften av vätskan kokat bort och vispa sedan i det kalla smöret. Salta och peppra. Lägg i musslorna, lök och finhackad dill och ställ åt sidan.
  3. Krydda fisken med salt och vitpeppar från kvarnen. Lägg fisken i en kastrull och häll i fiskfonden. Koka upp och låt sjuda i någon minut (pochera) tills fisken är färdig.
  4. Lägg fisken på tallrikar och häll morötterna över. Servera gärna färsk spenat och crème fraîche till.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept