Rökt lax med grön sparris

Rökt lax med grön sparris
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Rökt lax med grön sparris

Av: Nikolaj Kirk

Från: Nyhetsmorgon

12 ingredienser

20 min

Rökt lax med kalla tillbehör.

Ingredienser

portioner
  • 400 g tunna skivor rökt lax
  • 300 g grön sparris
  • 2 salladslökar
  • 1 schalottenlök
  • 3 kvistar dill
  • 7 körsbärstomater
  • 1 kvist mynta
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1 citron
  • 2 tsk rörsocker
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka vårlöken och schalottenlöken.
  2. Hacka dillen.
  3. Skölj tomaterna och halvera.
  4. Skala och skär sparrisen i mindre bitar.
  5. Lägg ner i en skål tillsammans med vårlöken, schalottenlöken, myntan och dillen.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Häll vispgrädde i en ny skål och vispa lätt.
  8. Pressa i citronsaft och tillsätt rörsocker, salt och peppar.
  9. Vänd ner sparris- lök- och dillblandningen i den syrade grädden.
  10. Lägg laxskivorna på ett fat och fördela grönsaksröran över.