Stekt piggvar med tomat och salvia

1 röst
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g piggvar
  • 4 bifftomater
  • 0,5 friséesalladshuvud
  • 1 citron
  • 1 lime
  • olivolja
  • balsamvinäger
  • 1 knippa gräslök
  • 0,5 dl mjöl
  • 25 g smör
  • 0,25 purjolök
  • 2 salviakvistar
  • 1 finhackad schalottenlök

Gör så här

  1. Vänd fisken i mjölet. Stek i smör på medelvärme, 2 min på var sida.
  2. Strimla purjolöken och strö över fisken. Salta och peppra. Strö över finstrimlat skal från en halv citron. Håll varmt.
  3. Skiva tomaterna, salta och peppra dem. Låt dra 5-10 min. Stek i olivolja tillsammans med schalottenlöken,
  4. Salta och peppra. Häll på lite balsamvinäger och olja + salvia.
  5. Sallad: Plocka friséesalladen fint. Hacka gräslöken och blanda i den
  6. Tillsammans med olivolja, citronsaft, salt och peppar. Pressa över lite
  7. Limesaft.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept