Stekt fisk med remoulade

1 röst
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 hälleflundra
  • Lite smör till stekningen
  • 1 morot
  • 1 lök
  • 50 g rotselleri
  • 1 palsternacka
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk hackad kapris
  • 10 druvgurkor
  • 1 kvist hackad dill

Gör så här

  1. Tvätta och grovhacka rotfrukterna. Lägg dem i en gryta med lite olja och koka dem på låg värme så att de blir möra.
  2. Tillsätt gurkmejan och värm vidare några minuter.
  3. Kör rotfrukterna i en matberedare. Låt rotfrukterna stå svalt och placera dem sedan i en skål.
  4. Blanda i resten av ingredienserna och krydda med salt och peppar.
  5. Stek fisken helt på ena sidan i litet smör. Fördela fisken och placera remouladen bredvid.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept