Sojaglaserad fläskfilé med gurka och rättika

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g fläskfilé
  • 1 dl soja
  • 0,5 dl honung
  • 2 msk risvinäger
  • olivolja
  • salt och peppar
  • Sallad:
  • 1 gurka
  • 100 g rättika
  • 0,5 hackad schalottenlök
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 3 msk risvinäger
  • 2 msk olivolja
  • 5 kvistar plockad timjan

Gör så här

  1. Vispa ihop soja, honung, risvinäger, olivolja, salt och peppar till en dressing. Skiva fläskfilén, lägg ner den i dressingen och låt det dra 10-15 min.
  2. Skala gurkan och ta ur kärnorna. Lägg i skål. Riv rättikan och blanda ner. Blanda ner lök och vitlök. Vänd ner risvinäger och olivolja.
  3. Stek köttet, det ska bli lite mörkt. Strö över timjan.
15 november 2007

Fler goda recept