Skivad kalvfilé med groddar och asiatisk dressing

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 500 g kalvfilé
  • 0,5 spetskålhuvud, blancherat
  • 3 msk soja
  • 2 msk sesamolja
  • 1 citron, saften
  • 1 tsk thaisås
  • 4 vårlökar, fint strimlade
  • 2 dl röda och vita groddar
  • 2 kvistar koriander, grovhackade

Gör så här

  1. Skär kalvfilén i tunna skivor och lägg skivorna i en skål. Vispa ihop soja, sesamolja och citronsaft och häll det över köttet och blanda väl.
  2. Strimla spetskålen och blanda ner den försiktigt. Låt det dra i 10 minuter. Blanda så i vårlök, böngroddar och koriander och rör ihop. Lägg upp alltsammans i en ny skål och servera genast.
15 november 2007
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept