Rå grönkål med stekt kyckling i gryta

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 1 stor vitlök
  • 1 l hönsbuljong eller vatten
  • 25 g smör
  • 3 rädisor, fint skurna
  • 1 kvist persilja
  • 1 krm rosépeppar
  • 2 delar grönkål
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tesked Dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 kvist hackad persilja
  • 2 rädisor, fint skurna

Gör så här

  1. Dela kyckligen i lår och bröst.
  2. Bryn bröst och lår i en stor gryta.
  3. Tillsätt lök, potatis och grovhackade morötter. Bryn alltsammans. Häll över buljongen. Låt det hela sjuda på svag värme i 20 minuter.
  4. Tag upp kycklingen och dela den i bitar.
  5. Reducera buljongen och smaka av med salt och peppar. Skär bort bröstdelarna från benet på kycklingen och dela dem i fyra delar.
  6. Vid serveringen, garnera med rädisor och persilja.
  7. Kålsalladen:
  8. Plocka isär grönkålen i små delar och lägg den i kylen. Låt övriga rester från koket rinna av, blanda det med kålen och servera.
  9. Servera kycklingen på tallrik med grönkålen vid sidan.
15 november 2007

Laddar fler recept