Rå grönkål med stekt kyckling i gryta

0 röster
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 schalottenlök
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 1 stor vitlök
  • 1 l hönsbuljong eller vatten
  • 25 g smör
  • 3 rädisor, fint skurna
  • 1 kvist persilja
  • 1 krm rosépeppar
  • 2 delar grönkål
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tesked Dijonsenap
  • 2 msk olivolja
  • 1 kvist hackad persilja
  • 2 rädisor, fint skurna

Gör så här

  1. Dela kyckligen i lår och bröst.
  2. Bryn bröst och lår i en stor gryta.
  3. Tillsätt lök, potatis och grovhackade morötter. Bryn alltsammans. Häll över buljongen. Låt det hela sjuda på svag värme i 20 minuter.
  4. Tag upp kycklingen och dela den i bitar.
  5. Reducera buljongen och smaka av med salt och peppar. Skär bort bröstdelarna från benet på kycklingen och dela dem i fyra delar.
  6. Vid serveringen, garnera med rädisor och persilja.
  7. Kålsalladen:
  8. Plocka isär grönkålen i små delar och lägg den i kylen. Låt övriga rester från koket rinna av, blanda det med kålen och servera.
  9. Servera kycklingen på tallrik med grönkålen vid sidan.
15 november 2007

laddar fler recept

Laddar fler recept