Kokt vitkål med muskovadosocker, äpplen och massor av dill

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 mellanstort vitkålshuvud
  • 1 citron, saften från
  • 1 msk muskovadosocker
  • 2 dl grönsaksbuljong eller vatten
  • 25 g smör
  • 1 matäpple
  • 2 kvistar dill
  • 4 makrillar
  • 1 kvist timjan
  • 2 vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Dela vitkålen i fyra delar och stek dem gyllenbruna och häll socker och
  2. Citronsaft på. Låt det karamellisera väl och häll grönsaksbuljongen på.
  3. Låt det hela sjuda på svag värme i 5 minuter.
  4. Krydda med salt och peppar och placera ut smörtärningar.
  5. Skär äpplet i små tärningar och strö över dem tillsammans med dillen.
  6. Skär makrillen i filéer utan ben men behåll skinnet. Krydda skinnet med salt och peppar.
  7. Stek dem helt spröda på skinnsidan i litet smör.
  8. Lägg timjan och vitlök i pannan.
  9. Servera kålen och eget spad med makrillen vid sidan.
15 november 2007
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept