Hälleflundra med blomkålscouscous och hollandaisesås

15 november 2007
4

Du behöver

  • 1 st hälleflundra (ca 2 kilo)
  • 1 st blomkålshuvud
  • 150 g smör
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl kallt smör
  • 5 st äggulor
  • 1 kvist bladpersilja
  • 1 kvist dragon
  • 2 msk citronsaft
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Filéa hälleflundran. Smörj en ugnsfast form. Lägg på fiskfiléerna och klicka över smör. Baka fisken i ca 8-10 minuter.
  3. Bryt blomkålen i små buketter. Mixa tills den blivit grynig (som couscous). Koka i 1-2 minuter. Slå av vattnet och klappa ur överblivet vatten i en handduk.
  4. Blanda till såsen i en kastrull: Crème fraiche, smör (ca 100 g), äggulor, salt, peppar och citronsaft. Koka på svag värme i ca 6 minuter. Vispa kraftigt hela tiden.
  5. Tillsätt hackad bladpersilja och dragon mot slutet.
  6. Servera blomkål och fisk på tallrikar och ringla till sist över såsen.
Kommentera receptet

Fler goda recept