Blåmusselgryta med chorizo

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 150 g chorizokorv
  • 1 st purjolök
  • 2 st morötter
  • 1 bit selleri
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 knippa dill
  • 1 knippa persilja

Gör så här

  1. Tvätta musslorna noga. Kolla att de sluter sig när man knackar på dem.
  2. Skala och hacka grönsakerna. Dela chorizon i bitar. Fräs purjon och vitlöken mjuk i olivolja, utan att det tar färg,
  3. Och resten av grönsakerna + chorizon. Fräs några minuter. I med musslorna och vinet. Lägg på ett lock. Koka ca 6-7 minuter. Kasta de musslor som ev. inte öppnat sig! Plocka dillen och persilja och garnera grytan.
  4. Servera med ett gott bröd.
15 november 2007

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept