Blåmusselgryta med chorizo

0 röster
4
Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 kg blåmusslor
  • 150 g chorizokorv
  • 1 purjolök
  • 2 morötter
  • 1 bit selleri
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe persilja

Gör så här

  1. Tvätta musslorna noga. Kolla att de sluter sig när man knackar på dem.
  2. Skala och hacka grönsakerna. Dela chorizon i bitar. Fräs purjon och vitlöken mjuk i olivolja, utan att det tar färg,
  3. Och resten av grönsakerna + chorizon. Fräs några minuter. I med musslorna och vinet. Lägg på ett lock. Koka ca 6-7 minuter. Kasta de musslor som ev. inte öppnat sig! Plocka dillen och persilja och garnera grytan.
  4. Servera med ett gott bröd.
15 november 2007

Laddar fler recept